Hvilken støttestrømpe er bra til hva?

Å velge støttestrømpe kan være en liten utfordring

Hvilken støttestrømpe er bra til hva?

Støttestrømper er et kjempesmart produkt – som flere og flere sverger til. Men hvilke type støttestrømpe skal du bruke? Her kommer litt info for deg som er nybegynner!

Hvilken type støttestrømpe skal du kjøpe? Knestrømper? Er de bedre enn ankelsokker? Tilbyr de mer eller mindre kompresjon enn legg/calves?

Dette er spørsmål som man kan lure på når man skal ut i støttestrømpejungelen. For å hjelpe til med å gi noen svar, har jeg og Kåre satt sammen en enkel sammenligning av sokker, knestrømper og calves.

 

Korte støttestrømper

Korte støttestrømper kalles ofte «sokker med kompresjon eller kompresjonssokker.» De har komprimering på to nivåer: klasse 1: (15 – 21 mmHg) eller høyere kompresjon, klasse 2:  (23-32 mmHg). Kompresjonssokker er et spesielt godt alternativ hvis du lider av hevelse eller tyngde i føttene og anklene. Den graderte komprimeringen vil bidra til at blodet effektivt beveger seg tilbake til hjertet ditt.

Støtteknestrømper er lange knestrømper som gir gradvis kompresjon fra ankel opp til kneet.

Knestrømper går opp til knærne og gir gradvis kompresjon fra ankel helt opp til kneet. Disse gir altså støtte helt opp til kneet og brukes for å motvirke åreknuter og blodpropp i leggen. Støtteknestrømper er populære blant gravide, og ikke minst de som står og går mye i jobben, som frisører, butikkansatte og sykepleiere.

Lårstrømper eller stay-ups er bra om du har tydelige blodårer bak kneet, da blir knestrømper for korte. Stay-ups kan være deilig på sommeren når det er varmt.

Stay-ups støttestrømper passer for gravide, for fest, for alle som vil ha det litt fritt og luftig.

Leggstrømper/ legg/calves/sleeves er ofte favoritten til løpere og dansere. De gir alle fordelene med kompresjon, samtidig som du kan gå barfot eller bruke en vanlig sokk i tillegg. De er et sporty alternativ for sommeren og går perfekt med sandaler eller sneakers. Denne typen passer for deg som er aktiv og vil forebygge vonde legger etter hard trening.

Calves kalles også leggstøtte, og er en støtteknestrømpe uten fot.

Støttestrømpebukser

Her får du støtte og økt sirkulasjon fra ankel opp til hoftene, og for Klara og mange andre kvinner er dette favoritten! Strømpebuksene sitter perfekt på plass og for mange kvinner er strømpebukser med kompresjon som et mer effektivt alternativ til vanlige shaping – og hold-in strømpebukser. Strømpebukser fås i alle tykkelser, farger og mønster, akkurat som vanlige strømpebukser.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *