Motetrender og strømper 2019

Fargene, mønstrene og inspirasjonen 2019

Helt klart er det at motedesignerne har vært inspirert av 60-tallet denne gangen, med Jacqueline Kennedy og Audrey Hepburn som idoler.  Men moten nå er også tydelig preget av det brittiske kongehuset. Bryllupet mellom Prins Harry og hertuginne Meghan var en stor hendelse og store hendelser bruker å sette sitt preg på moten.

Geometri og moderne mønster er en av trendene

Geometriske mønstre var også moderne på 60-tallet, og de kommer tilbake år etter år. Disse symboliserer liksom det moderne, de symboliserer teknologi, utvikling, arkitektur. Denne høsten og vinteren er det gjerne uventede plagg med disse mønstrene, og i alle mulige farger!

Dyremønster er vel aldrig umoderne?

Klær, stil og stoff inspirert av ikke-vestlige kulturer, som japansk og afrikansk. I Sommeren 2018 så vi mye japanske kimonoklær og mønstertrykk, nå er det Afrrikas dyr som kommer tilbake for fullt: Zebramønster, leopard, tiger og ormeskinnmønster. Gjerne i kombinasjon med hverandre.

Elskede England…!

Tweed med herringbone/fiskebenmønster eller hundetannsmønster er alltid velkommen i høstgarderoben. Nå ser vi mønstrene ikke bare i ullstoff, men også som silkebluser, skjorter og andre typer av stoffer.

Klanruter, skotske ruter, Burberry-ruter er endelig tilbake i motebildet!

Skotskrutete, tartanruter, lumberjackruter: Klassiske ruter som nå kommer i masse fargekombinasjoner!

Søte prikker i alle størrelser!

Polkadots. Søte prikker som ofte forbindes med Brigitte bardot på den franske rivieran. Nå får de gjerne være overdimensjonerte.

Denne mismatch moten er veldig praktisk i vintermørket, bare å plukke fra garderoben uten å behøve slå på lyset.

Sist, men ikke minst: Det finnes ingen grenser. Miks farger og mønstre som du vil! Og en gledelig mote for oss som elsker våre sandaler: I høst kan du bruke dem med sokkene dine! Fotriktige sandaler med strømper i er nemlig helt innafor i høst.

En ting til:

”The beard is dead.”

Skjegg er ute – Nå kommer barten!

Bort med skjegget og sats på en Tom Selleck bart. Ja, du leste riktig, nå er den frodige barten tilbake. Gjerne i kombinasjon med halvlangt, bølgete hår eller snauklippet for deg som ikke har så mye hår å spare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *