Klaras beste fotpleietips

 

Fotpleie og fothygiene

Enkle tips for penere og gladere føtter

Grunnregel er å vaske føttene hver dag og ta på rene strømper. Vask føttene nøye, også mellom tærne, og tørk ordentlig. Rene og tørre føtter beskytter mot fotsopp.

Klaras favorittredskap for fotpleien hjemme

En gang per uke bør du gi føttene en fotbehandling. Du behøver  en fothøvel om du har veldig tykk og hard hud, en fotrasp, en fotfil, en negleklipper og en neglefil.

Fotbad

Vask føttene i varmt vann. Har du ikke badekar, så har du kanskje en ren plastbøtte som du kan legge ned føttene i? Et husmortips om du har en liten betennelse er å bruke ekte grønnsåpe, det renser utrolig bra!

Fil føttene

Fil forsiktig under føttene med en fotfil eller en fotrasp for å fjerne tykk og hard hud. E fotfil i keramikk er det beste, da den er mest effektiv. Vær ekstra nøye under hælen der huden oftest er som mest tørr. Om fotfilen har to sider kan du begynne med den groveste siden og avslutte med den fineste.

Får du ikke bort alle fortykkelsene med en fotfil kan du benytte en fothøvel med barberblad og høvle forsiktig bort hard hud. Ikke ta i for mye, avslutt innen du får sår. Avslutt med fotfilens fin-side.

Tørk føttene nøye– glem ikke å tørke godt mellom tærne.

Klipp neglene riktig

Klipp neglene med en negleklipper. Klipp dem rett over – klipper du ned neglene på kantene kan du få inngrodd tånegl og det er veldig vondt og ganske vanskelig å bli kvitt.

Avslutt med å file neglene for å fjerne spisse kanter.

Hold føttene myke

Till slutt – smør inn føttene med en velegnet fotkrem. Har du store problemer med tørr hud og fortykkelser, eller diabeteshud anbefaler hudeksperter krem eller skum som inneholder 10 – 15% karbamid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *