5 italienske stilråd om strømper

De 5 italienske ”sokkereglene”

Enten du jobber på et kontor med strikt dress-code der det er lite spillerom for å utrykke deg via klærne eller du liker å fokusere på de små detaljene, så er sokkene dine der hvor du virkelig kan slå deg løs! Men, for at det skal bli gjennomført stilig behøver du tenke på visse retningslinjer for å ikke se ut som du er en gal vitenskapsmann eller at du ikke fant annet enn 6-åringens strømper. Og hvem er bedre på stil enn italienere? Her er 5 grunnleggende italienske retningslinjer  du kan følge når du velger neste strømpepar.

5 italienske sokkeregler

1.Kræsj, men med stil

Velg en farge som går tilbake til et element av antrekket ditt eller har lignende undertoner (det vil si varmt eller kaldt) slik at sokker knytter fargene sammen. Hvis sokkene har høy kræsj-faktor, la de være den eneste fargen i antrekket så ser det ut som det er gjort med vilje.

Justin Trudeaus berømte Star Wars sokker (Foto: AP)

2.Unngå svarte eller grå sokker

Unngå helsvarte eller helgrå sokker. Farge og/eller mønster må det være! Men overdriv ikke, for det meste er motiv som ølkrus, gitarer og juletrær utesluttet om du ikke ønsker å se ut som om du jobber på TGI Friday’s eller som Canadas statsminister Justin Trudeau. Når det kommer til mønstre, gjør det aldri vondt å holde fast i klassiske prikker eller striper.

Velg ikke for lange bukser – sokkene fortjener å vises opp. Men ikke for korte bukser, de skal helst nå skokanten når du står oppreist.

3.Hvor mye av sokkene skal du vise?

For mye ankel vil få deg til å se ut som Steve Urkel. Om du ikke kan brette opp buksene dine, velg en bukselengde som akkurat når kanten øverst på skoene mens du står oppreist. Gå uansett for lange sokker, en hudglipe mellom sokk og bukseben er no-no selv når du sitter med korslagte ben.

La strømpene være detaljen som løfter antrekket!

4.Hold sokkene hele og rene

Hvis du skal være en mann med stil bør du aldri ha sokker med med hull der en tå stikker ut eller bruke sokker med en tynnslitt hæl. Det kan ødelegge et helt antrekk og din image som stilsikker herre kan få dype sprekker.

5.Kjøp kvalitet

Velg sokker som holder formen vask etter vask og ikke blir uformelige og slappe i strikken. Sitter du eller går og står ekstra mye under en arbeidsdag, eller er mye på reisefot er sokker eller strømper med lett kompresjon å anbefale. De holder seg på plass, føttene blir ikke trette og de holder formen. Kompresjonsstrømper fås i lekre farger og mønster.

Italienske kvalitetsstrømper med kompresjon fra Swedish Supporters (foto: Butikk21.com)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *