Hollywoodstjernen sjokkerer med sine føtter

Kvinnene i Hollywood har også sine fotplager. Denne uken sjokkerte Jennifer Hudson
kjendismedia og sine instagramfølgere  med sine føtter som ikke så helt ut til å trives i hennes høye hæler. Tydelige liktorner på tærne signalerer om problemer med hammertå. Hammertær utvikles ofte av trange og ukomfortable sko, og Jennifer Hudsons føtter ser
absolutt ut til å være i risikosonen for å utvikle en hammertå eller to.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av DABOMBSHELL (@dabombshell_)

Hva er hammertå?

En hammertå er en misdannelse av en eller begge leddene i tærne, noe som forårsaker krøkning av tærne slik at de tar formen som en hammer. De oppstår ofte på tå nummer to og tre.

I begynnelsen er ikke tærne spesielt smertefulle men de kan utvikle seg til den hardere typen av hammertå, som er stive, smertefulle og fører til en mer alvorlig fotplage. Det er dessuten vanlig med vonde, røde, hovne liktorner på toppen av leddene. Hammertær er progressive og har en tendens til å bli verre over tid.

Kan hammertå behandles?

Heldigvis finnes det flere bra hjelpemidler mot hammertå, som korrigerer misdannelsen som har oppstått. Det vanligste hjelpemidlet er tåskillere mot hammertå som separerer tærne fra hverandre og tvinger tærne tilbake i rett posisjon. Begynner man bruke tåskillere tidlig og slutter bruke trange sko med høye hæler så kan man bli kvitt fotplagene uten å ty til kirurgi.

Hjelpemiddel for hammertå fra Butikk21
Hammertå kan behandles med rett hjelpemiddel. Foto: Butikk21.com

Les mer om Hammertå – forebygging og behandling på bloggen Støttestrømper!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *